Lufta për vaksinën, OBSH bën këtë paralajmërim

182
Sigal

Organizata Botërore e Shëndetësisë u kërkoi vendeve që po grinden për furnizimet e vaksinave COVID-19 të mendojnë për situatën e punonjësve shëndetësorë në vendet më pak të zhvilluara.

“Ne të gjithë duhet të hyjmë në vendin e tyre. Aty ku ata po luftojnë sot në vijën e frontit … ”, u tha gazetarëve Mike Ryan, eksperti më i mirë i urgjencës i OBSH-së.

“Luftimi për “tortën”, pjesën e vaksinave, kur ata nuk kanë as qasje në thërrime. Unë mendoj se duhet të qëndrojmë mbrapa dhe të mendojmë për kolegët tanë të guximshëm dhe se ku qëndrojnë ata sot dhe çfarë do të bëjmë për këtë”.

Bashkimi Europian po akuzon kompanitë e prodhimit të vaksinave për vonesat në shpërndarjen e prodhimit të vaksinës, madje ka avancuar më tej, duke u shprehur se nuk po i përmbahen kontratës, duke ia dhënë shteteve të tjera prodhimit e parashikuar për vendet e BE-së.