QOFTË ME KAQ?!…

391
Sigal

Torturat për njeriun e gjorë janë të shumta e të shumëllojshme. Kjo është e vërtetë dhe e provuar, si dy e dy që bëjnë katër. Njeriu në jetën e tij të gjatë apo të shkurtër nuk shpëton dot prej tyre, qofshin këto të lehta apo të rënda (sa mund të të dërgojnë në atë botë). Qëmoti, një burrë të ndjerë e zuri taksirati të rruhej te një berber kërpaç, aq sa brisku i tij ia bëri lakër fytyrën Por ai s’u ankua e s’nxori asnjë psherëtimë, aq sa dhe vetë berberi, me brisk në dorë, u çudit e i tha:

-Qenke burrë i fortë! Si nuk nxore asnjë rënkim e s’bëre asnjë ankesë!?

-Komunistët kur torturoheshin nuk nxirrnin nga goja asnjë fjalë! – iu përgjigj ai me krenari.

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print