Arsyet pse njerëzit verbohen

409

GLAUKOMA DHE RREZIQET E SAJ/ Shkaqet kryesore, simptomat, faktorët e riskut, diagnostikimi dhe mjekimi i sëmundjes

Glaukoma është një prej shkaqeve kryesorë të verbimit nëpër botë, veçanërisht në vendet në zhvillim. Organizata Botërore e Shëndetësisë thotë se glaukoma është një sfidë më e madhe për shëndetin publik se sa kataraktet, sepse verbimi i shkaktuar nga glaukoma është i përhershëm. Carol Pearson e Zërit të Amerikës sjell më shumë hollësi rreth glaukomës dhe rreziqeve të saj. Nëse mendoni se nuk jeni të rrezikuar nga glaukoma, kjo nuk është e vërtetë. glaukoma është një sëmundje që shkakton verbimin në gjithë botën, madje të prekurit tipikisht as që e dine se janë prekur nga kjo sëmundje deri sa ajo shkatërron përgjithmonë të paktën 40 për qind të shikimit. Dr. Alan Robin është specialist në kurimin e glaukomës.

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print