Gjermania: Si mund të marrin një bursë studentët e huaj

621
Sigal

Publikohet lista e shkollave që ofrojnë bursë për studentët jashtë Gjermanisë gjatë vitit 2022. Cilat janë kushtet, kërkesat, rregullat dhe dokumentacioni. Pajisja me viza dhe leje qëndrimi, gjuha, siguracioni shëndetsor dhe bursat pasuniversitare

Bursa në Gjermani për Studentë Ndërkombëtarë 2022

Cilat janë kushtet, kërkesat, rregullat dhe dokumentacioni

Duke menduar për marrjen e bursave në Gjermani, por nuk e di se ku dhe si? Mos u shqetësoni më shumë, teksa ju sjellim një listë të shkollave dhe bursave Gjermani 2022, të përshtatura për të përshtatur çdo nivel të arsimit, që synon studentët të ndjekin. Gjermania është bërë një destinacion i njohur për studentët e huaj që kërkojnë arsim ndërkombëtar. Universitetet gjermane ofrojnë Bursat e Gjermanisë për studentët ndërkombëtarë dhe programe të tjera të njohura ndërkombëtarisht me një kosto relativisht më të lirë krahasuar me Britaninë e Madhe, SHBA ose Australinë.

Për më tepër, ekziston një numër i konsiderueshëm i disponueshëm Bursa gjermane për studentë ndërkombëtarë në vitin 2022 që mund t’i lejojë këta studentë të huaj të studiojnë në Gjermani falas.

Përmbajtja

  • Kualifikimi për bursa në Gjermani për studentë ndërkombëtarë
  • Vlen: Studim në Gjermani bursa 2022
  • Bursat në Gjermani 2022

o          Universiteti i Heidelbergut Ph.D. Bursat për studentët ndërkombëtarë në Gjermani,

o          Bursat ndërkombëtare MBA për Gratë në Gjermani 2022

o          Bursa e Sartorius Master në Shkencë dhe Inxhinieri 2022

o          Bursat ndërkombëtare të Universitetit Kiel: Studim në Azi, Evropë dhe Amerikën e Veriut, 2022.

o          2022 MBA Bursat për Studentët Ndërkombëtar në Gjermani

o          Plotësisht e financuar: DAAD Master dhe doktoraturë në Gjermani 2022

o          Bursat për studentët ndërkombëtarë 2022 në Universitetin Hof, Gjermani

o          Bursa e Presidentit për studentët ndërkombëtarë – Gjermani

o          Financuar plotësisht: Friedrich-Ebert-Stiftung Bursë për të studiuar në Gjermani 2022

o          VDI Nachrichten MBA Programi i bursave në Gjermani, 2022

o          Shkencëtarët Yousef Jameel Bursë për vendet në zhvillim 2022 – Gjermani

o          2022 MBS BEST Bursë për Bachelors në Biznes Ndërkombëtar në Gjermani

o          Programi pasuniversitar i EMBL për studentët ndërkombëtarë 2022 – Gjermani

o          Kompletuar: Universiteti i Duisburg-Essen (UDE) Bursë për Studentët Ndërkombëtar, 2022 – Gjermani

o          Bursat e diplomuara për DAAD për studentët ndërkombëtarë në Gjermani, 2022

Pranueshmëria për Bursat e Gjermanisë për studentët ndërkombëtarë

VIZA DHE LEJE QËNDRIMI

Si një student ndërkombëtar, mund të keni nevojë për një vizë hyrjeje për Gjermani, varësisht prej nga keni ardhur dhe sa kohë keni ndërmend të qëndroni këtu.

PROPOZIMI I BURIMEVE FINANCIARE

Para se të filloni studimet tuaja, duhet të provoni se keni mjaft para për të mbështetur veten. Në shumicën e rasteve, aplikantët duhet të vërtetojnë se kanë rreth 8,700 euro në dispozicion të tyre për një vit.

KUALIFIKIMI I UNIVERSITETIT

Nëse doni të studioni në një universitet gjerman, do t’ju duhet një “Hochschulzugangsberechtigung” – ose “kualifikim për hyrje në universitet”. Kjo është një çertifikatë e shkollës që ju kualifikon për studim në universitet.

Aftësi GJUHE

Për shumicën e programeve të diplomave, njohja e gjuhës gjermane është një parakusht për pranimin në një universitet gjerman. Sidoqoftë, nuk keni nevojë të njihni gjermanishten nëse keni ndërmend të regjistroheni në një program të diplomave ndërkombëtare.

SIGURIM SHËNDETËSOR

Nëse dëshironi të studioni në Gjermani, ju duhet të keni sigurim shëndetësor. Ju duhet të paraqisni provën e sigurimit shëndetësor kur të regjistroheni në universitet dhe të aplikoni për një leje qëndrimi.

Vlen: Studimi në bursat e Gjermanisë 2022

Ka përfitime të shumta që vijnë nga një sistem arsimor me cilësi të lartë për t’ju ndihmuar të përparoni në karrierën tuaj, të mësoni një gjuhë të re duke bërë miq të rinj dhe të shoqëroheni me studentë të tjerë, dhe të fitoni një përvojë të mahnitshme të jetës për të kujtuar për vitet që vijnë duke studiuar dhe që jeton si student i huaj në Gjermani. Ka qindra universitete në Gjermani që kanë programe shkollimi falas ose shumë të ulët në dispozicion për studentët ndërkombëtarë. Nëse dëshiron të studiosh Inxhinieri, Mjekësi, Arkitekturë, apo Biznes, Gjermania është vendi ku do të jetë: Kombinimi i arsimit me cilësi të lartë me një përvojë unike kulturore që jeton në Gjermani është arsyeja kryesore pse të rinjtë nga e gjithë bota që vijnë në Gjermani.

Bursat pasuniversitare të DAAD-it, të lidhura me zhvillimin, 2022 – Gjermani

Aplikimet tani janë të disponueshme për kurse të lidhura me zhvillimin DAAD Bursë pasuniversitare, 2022 akademike që do të mbahet në Gjermani. Me programet e studimit pasuniversitar të orientuar drejt zhvillimit, DAAD promovon trajnimin e specialistëve nga vendet e zhvillimit dhe vendet e reja të industrializuara. Ekspertë lokalë të trajnuar mirë, të cilët janë të lidhur në rrjet me partnerë ndërkombëtarë, luajnë një rol të rëndësishëm në zhvillimin e qëndrueshëm të vendeve të tyre.