INSTAT: Eksportet në dhjetor, 18 mld lekë më pak

342
INSTAT ka publikuar sot të dhënat për tregtinë me jashtë për muajin dhjetor 2015 duke i krahasuar me dhjetorin e vitit 2014. Sipas këtyre të dhënave, gjatë muajit dhjetor ka rënë tregtia e jashtme. Eksportet ranë me 7,7% duke u ulur me 18 mld lekë, ndërsa importet kanë shënuar rënie gjatë muajit të fundit të vitit.

Po ashtu sipas INSTAT importet kanë qenë 53 miliardë lekë, çka do të thotë se u ulën 2.2%. Deficiti tregtar është rritur me 0,9% në dhjetor 2015. Sipas INSTAT janë ulur gjithashtu eksportet në minerale, energji dhe lëndë djegëse si dhe në materiale ndërtimi dhe metale.