5.6 miliardë dollarë fitime në tre muajt e parë të vitit 2020 – Tik Tok vendos rekord shkarkimesh

35
Sigal

TikTok, aplikacioni dhe rrjeti social kinez raportohet se gjeneroi 5.6 miliardë dollarë të ardhura në tre muajt e parë të vitit 2020.

Shifra e tremujorit të parë të ByteDance e cila është kompania mëmë, përfaqëson një rritje prej 130% të të ardhurave nga viti në vit, sipas Reuters. Kompania me bazë në Kinë ishte vlerësuar së fundmi në 100 miliard dollarë, njoftoi Bloomberg, duke rritur epërsinë e saj si fillimin më të vlefshëm privat në botë.

Mes shpërthimit të koronavirusit, ByteDance ishte në gjendje të frenonte ngadalësimet në industri në reklamat dixhitale. Në vend të kësaj, Tik Tok ka përfituar nga një ngritje globale në përdorimin e platformave sociale, pasi miliona njerëz u vendosën në mbyllje dhe kaluan më shumë kohë brenda. Sipas gjurmuesit të performancës së aplikacionit App Annie, gjashtë nga 10 aplikacionet më të njohura në iOS App Store të Kinës në Janar 2020 ishin në pronësi të ByteDance.

Ndërkohë, TikTok mblodhi 315 milion instalime në Q1 2020, duke vendosur një rekord për shkarkimet më të mëdha që çdo aplikacion ka pasur ndonjëherë në një tremujor të vetëm. Aplikacioni ka vazhduar suksesin e tij për memes të gjeneratës Z dhe kulturës së internetit, dhe kohët e fundit tejkaloi 2 miliardë shkarkime globale gjatë gjithë kohës në pajisjet iOS dhe Android.

Duke parë përpara, ByteDance raportohet se ka vendosur një qëllim të ardhurash për vitin 2020 rreth 28.2 miliardë dollarë. Kjo shifër e të ardhurave është 11.2 miliardë dollarë më shumë sesa ByteDance e krijuar në vitin 2019, kur kompania pa 17 miliard dollarë të ardhura dhe 3 miliardë dollarë në fitim neto. Kompania gjeneroi të paktën 7 miliard dollarë të ardhura vetëm në gjysmën e parë të vitit të kaluar, që do të thotë ByteDance mund të ishte në trajektoren për një rritje të fuqishme deri në pjesën tjetër të vitit 2020.

Pikëpamja pozitive për të ardhurat mund të jetë e dobishme nëse ByteDance akoma po shqyrton planet për të dalë publik në bursën e Hong Kongut./scan