Partizanët shqiptarë luftuan edhe për çlirimin e Kosovës dhe të Jugosllavisë

1148
Sigal

 

INTERVISTA/ Flet koloneli në pension Resul Bedo:  Ja pse Titoja ndoqi partizanët shqiptarë nga Kosova

 

  Koloneli në pension Resul Bedo, sot 86 vjeç, ka dalë partizan që në vitin 1942 dhe ka luftuar në çetën “Çerçiz Topulli”, që në moshën 16 vjeç e më vonë në Brigadën VI S, ku ka marrë pjesë në të gjitha betejat e lavdishme të kësaj Brigade “Hero i Popullit” sikurse në çlirimin e Tiranës dhe Shkodrës, e më vonë edhe në të gjitha luftimet për çlirimin e Kosovës e të Jugosllavisë. Këto ditë  veterani  partizan Resul Bedo ka botuar librin e 100-të, me titullin “Ballëndriturit” yje që ranë në betejë për çlirimin e Tiranës.

 

 

 

Plagë të përgjakshme. 

për më tepër lexoni Gazetën “Telegraf”