Nesër do të lexoni/ Gjakhumburit e jetëharruarit në kërkim të floririt…

854
Sigal

Abdurahim Ashiku

Në vlerësim të heronjve të nëntokës, në 70-vjetorin e Minierës së Kromit, Bulqizë
• Njerëz të lirë që dhanë jetën galerive të kromit…
• Njerëz të burgosur që dolën në “liri” në një mënyrë që askujt mos i ndodhtë…
• Njerëz që kur hynin galerive uronin: “Dalshim shëndoshë!”…
Gjakhumbur e jetëharruar, mbledhur në një libër që tash pesë vjet askush, nga ata “kushët lart”, nuk e ka marrë në dorë, pa le ta shfletojë, të lexojë jetët e të kërkojë gjakun pikuar e rrjedhë honeve të errëta të nëntokës. Mbase ky libër duhet të ishte (dhe të jetë) në tryezën e atyre që “shkruajnë e shuajnë germa e fjalë” në tepër të përfolurin “projekt-ligj” në këto 27 vite… “Statusin e minatorit”! Ymer Keta, minator, shkrimtar, publicist NJERI me germa kapitale duke iu drejtuar pesë vjet të shkuara, në 65 vjetorin e Minierës së Kromit të Bulqizës, lexuesve (mirë do të ishte t’i drejtohej Kuvendit) shënon:…
“Në ato ditë të vështira, kur pushka me gjalmë kërciste në male për çlirimin e vatanit e gjaku i derdhur mbushte…


Për më shumë lexoni nesër në Gazetën “Telegraf”