Meto KONDAJ/ Dita e kufirit, 24 vjet harresë!

788
Sigal

Gjatë viteve 1945-1990 forcat e kufirit kanë përballuar mbi 6000 provokime tokësore

Ish-kuadër kufiri

Kanë kaluar rreth 24 vjet nga koha kur njëra nga festat kombëtare të popullit shqiptar ka mbetur në harresë. Nëpërmjet kremtimit të festive të shumta që populli ynë kremtonte, u gëzohej arritjeve që ai realizonte në çdo fushë të jetës politike, ekonomike, shoqërore, por edhe në ato të forcimit të shtetit dhe të strukturave ushtarake të mbrojtjes së lirisë e të pavarësisë së shtetit e të atdheut. Në këtë kuadër mbarë populli e, veçanërisht, gjithë banorët e zonave kufitare krenoheshin dhe rritnin peshën e përgjegjësisë për mbrojtjen e kufijve territorialë të vendit tonë, fitore kjo e arritur me gjak e sakrifica nga populli ynë qëkur  u vendos pavarësia në vitet 1912 – 1913.

Tashmë, në kuadrin e 70-vjetorit të çlirimit të atdheut, për fat të keq, ata që e ndiejnë më tepër këtë harresë janë mijëra të rinj kuadro apo edhe kufitarë që patën privilegjin të shërbenin në këtë mision  sa atdhetar e patriotik të ruajtjes e në mbrojtjen e kufirit të atdheut tonë të shenjtë.

 Për periudhën 45-vjeçare (1945-1990)

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf