Kano Saliaj:Lufta Nacional Çlirimtare ishte luftë heroike, turp për ata që se respektojnë

719
Sigal

INTERVISTA/ Flet veterania 83-vjeçare Kano Saliaj: Enver Hoxha ishte për partizanët një idhull

Dje në ambientet e Shtëpisë Qendrore të Kulturës së Ushtrisë Komitetit i Veteranëve të Luftës përkujtoi 70-vjetorin e krijimit të Shtabit të Përgjithshëm të Luftës Nacional Çlirimtare. Në këtë takim përkujtimor merrnin pjesë veteranë, pjesëtarë të familjes së veteranëve, pjesëtarë të familjes së dëshmorëve dhe heronjve të Popullit të luftës, historianë, etj…Në këtë përkujtim ra në sy mospjesëmarrja e asnjë politikani, ministri, apo e Presidentit Nishani. Por për më keq, sipas organizatorëve ishte mospjesëmarrja e medias.

 Ju sot keni ardhur për të kujtuar 70-vjetorin e Themelimit të Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Nacional-Çlirimtare. Çfarë ju kujton kjo ditë?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf