Fadil Kokomani dhe Vangjel Lezho:Spostoni Enver Hoxhën që të shpëtojë e ardhmja e vendit tonë

1304
Sigal

Letra origjinale e Fadil Kokomanit dhe Vangjel Lezho nga burgu i Spaçit drejt Hysni Kapos dhe Ramiz Alisë

Tridhjetepesë vjet më parë, pikërisht në muajin korrik, të vitit 1978, dy nga të burgosurit e Spaçit, hapën një problem shumë të madh me guximin e tyre duke i shkruar Hysni Kapos dhe Ramiz Alisë, një letër kundër Enver Hoxhës. Por sapo letra mbërriti në kryeqytet, dy intelektualët u arrestuan në burg, dhe u ridënuan përsëri me gjyq. Por këtë radhë ata u dënuan me pushkatim. Sepse kishin sharë Enver Hoxhën. Në këtë letër at shkruanin tekstualisht kështu: “Një shtet ku në rendin e ditës janë parullat patriotike (“për flamurin” “për atdheun” “për trojet e shenjta” etj., etj), ai as nuk ka vdekur, dhe as nuk është vrarë, por është kalbëzuar.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf