Hysen Qendro: Si hartuam me Mehmet Shehun planin për çlirimin e Kosovës

938
gjurmë të thella, është puna intensive 4-vjeçare. Punuam së bashku kur unë isha zv. drejtor i Drejtorisë Operative dhe Hyseni shef i planëzimit luftarak. Flitet pikërisht për këtë kohë dhe trajtohet gjerësisht në këtë libër interesant. Ajo periudhë pa më të voglin dyshim, ishte më e vështirë, por më e bukur. Kërkohej angazhimi maksimal i energjive mendore e fizike të oficerëve të Drejtorisë Operative për hartimin e Planit operativo-strategjik të mbrojtjes së vendit. Këto janë disa nga arsyet që e shtyn autorin të shkruaj, për atë periudhë kohore të lavdishme, duke përfituar një përvojë të madhe e duke e vlerësuar si një akademi të dytë punën në Shtabin e Përgjithshëm të Ushtrisë, nën drejtimin e të madhit Mehmet Shehu.
Bajram MANA, ish-zëvendësministër i Mbrojtjes
….
Në këtë degë është hartuar edhe plani për Çlirimin e Kosovës
….
– Periudha 1975-1979 ishte më intensive për reformimin dhe hartimin e planit operativo-strategjik të mbrojtjes së vendit
….
– Dega e Planëzimit Luftarak në atë kohë konsiderohej si “zemra” e Ministrisë
……
– Situata në ushtri, pas goditjes që iu bë grupit të ushtarakëve të lartë me në krye Beqir Ballukun ishte e nderë
Shkrimin e plotë mund ta lexoni në numrin e sotëm të Gazetës Telegraf….
Sigal