Gëzim Loka: Ju tregoj sekretet e Kiço Mustaqit, Llambi Gegpriftit, Veli Llakës, Bajram Mane dhe Nazar Berberit

1547
Gëzim Loka me origjinë nga Lura e Dibrës, ka një karrierë të gjatë në ushtri, 31-vjeçare. Ka mbaruar shkollën e mesme pedagogjike në Dibër, në vitin 1976. Në po të njëjtin vit u emërua mësues në vendlindjen e tij, në Lurë, ku punoi për më pak se një vit.
Mbaroi shkollën e oficerëve në vitin 1979, mbaroi edhe kursin 6-mujor të përgatitjes fizike (fizkulturës) në janar të vitit 1980. Ndërkohë gjatë periudhës që vazhdonte studimet është marrë me ekipin e të rinjve të ushtrisë, ”Partizani” në not, me pedagog Petrit Caci; dhe në alpinizëm me pedagog Azem Hyka. E ka përfaqësuar këtë ekip në not në 1978 dhe në 1979 në garat e organizuar në Durrës, Sarandë e Vlorë. 
-Si vendosën Llambi Gegprifti, Veli Llaka dhe Nazar Berberi të më çonin në një kurs pasuniversitar për përgatitjen fizike
– Bajram Mane: Kujdes me fortifikimin, ajo është baza e mbrojtjes
-Enver Hoxha: Gatishmëria e lartë e popullit ushtar, barrikadë ndaj çdo lloj agresioni të mundshëm
….
– Maliq Sadushi dhe Simon Ballabani ishin korrektë, seriozë, patriotë dhe me dije
Të plotë shkrimin mund ta lexoni në numrin e sotëm të Gazetës Telegraf…
Sigal