Fation Pajo: Në 1997-n Safet Zhulali në telefon më tha: Kujdes veten, ushtarët, mos hapni zjarr!

1534
Sigal

INTERVISTA/  Flet ish- ushtaraku me banim në Amerikë, poeti Fation Pajo: Ushtria jonë ishte shumë e fortë, me disiplinë dhe masive

Ka mbaruar Akademinë e Lartë Ushtarake për tankist, por ka mëse 12 vjet që jeton në USA. Qysh në fëmijëri shkruante poezi, por në moshë madhore mori iniciativën të botojë, poezi dhe më vonë prozë. Ngjarja më e vështirë në jetën e tij ushtarake ishte kur në ngjarjet e vitit 1997 u rrëmbyen armët, u thyen depot dhe nuk mund të konfrontohej me popullin. Intervistën për të shkuar në USA e dha pikërisht në 11 shtator 2001, kur në USA u shembën kullat binjake. Por nuk heq kurrë nga mendja momentin kur konsulli amerikan pa në dosjen e tij profesionin oficer dhe ai u çua dhe e nderoi ushtarakisht, duke i uruar mirëseardhjen në Amerikë. Mbi 10 vjet duke punuar si mirëmbajtës në një shkollë, ai thekson se, shkollat janë perfekte, me kushte maksimale, ku as bëhet fjalë mitmarja, por që kompjuterizimi i ka bërë disa nxënës dembelë.

 -Ju keni mbaruar Akademinë Ushtarake për tankist. Si ka qenë nivel i përgatitjes kuadrove pedagogë-mësimdhënia, aftësia kualitative e pedagogëve në Shkollën e Bashkuar?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf