Besnik Alibali: “Mehmet Shehu u shpreh: Kjo është Akademia “Mehmet Shehu” dhe duhet që ngjyra e diplomës të jetë e kuqe”

833
Sigal

DOSSIER/ Flet për “Telegraf”, ish oficeri madhor i xhenios Besnik Alibali

Po me Mehmet Shehun a keni pasur takime të veçanta?

Ju thashë që Mehemtin e kam takuar dy herë kur ka qenë me Enver Hoxhën, por në këto raste nuk kam pasur bisedë me të. Por unë do të tregoj një rast të veçantë në njohjen time me të. Unë nga viti 1968 kam punuar disa vjet në Akademinë Ushtarake si pedagog i xhenios dhe Mehmet Shehun e kam parë në një rast tmerrësisht të nxehur, pas arrestimit të Beqir Ballukut kur Mehmeti u bë dhe Ministër Mbrojtje dhe në qershor të vitit 1974 ai vjen në një takim në Akademi.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf