Akademiku Qose më 1991: Demokracia është botëkuptim, tolerancë dhe humanizëm

473

Intervistë e Rexhep Qoses dhënë gazetarit Xhevdet Shehu për rrugën e Shqipërisë në demokraci

Qose bashkë me Kadarenë ishin bashkëkryetarë të ‘Kuvendit për Pajtimin e Bashkimit Kombëtar’

Përmbysja e regjimit komunist  dhe futja e vendit në rrugën e demokracisë, zgjoi te shqiptarët, më shumë se kurrë ndonjëherë, shpresën e zgjidhjes së Çështjes Kombëtare, sfidë dhe ëndërr shekullore kjo në të njëjtën kohë, tepër e koklavitur dhe padyshim më problematikja në Ballkan. Rënia e Murit të Berlinit për shqiptarët mori kuptimin e një simboli dhe të një sinjali, shërbeu si një inkurajim për të arritur atë që për vite e dekada quhej e paarritshme. Dhe nuk ishin të paktë ata që mendonin se, nuk do të ishte e largët dita që edhe trojet shqiptare të bashkoheshin në një, në Shqipërinë e vërtetë etnike, për të cilën kishin luftuar rilindësit dhe mendjet më të ndritura të kombit, për të cilën…

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print