Agustin Gjinaj: Edip Ohri dhe Menduh Backa përballë Enver Hoxhës në Këshillin e Mbrojtjes

840
Sigal

DOSSIER/ Rrëfen Edip Ohri, Aviacioni – armë e fuqishme e Mbrojtjes së Shqipërisë: Aviacioni, armë e fuqishme e Mbrojtjes së Shqipërisë

 Shqipëria hyri në fillimin e viteve ‘70 me një gjendje ekonomike relativisht të mirë, nisur nga fakti se shpenzimet për mbrojtjen në shumicën e rasteve ishin kineze. Fillimi i viteve ‘70 do të sillte në Shqipëri edhe ndikimin e lëvizjeve të fundviteve ‘60 për të drejtat e njeriut në SHBA, Lëvizjes Studentore të Francës dhe të lëvizjeve që po ndodhnin në përgjithësi në botë lidhur me liritë dhe të drejtat themelore të njeriut.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf