Trafikonte njerëz drejt Britanisë së Madhe me gomone, pranga për të riun shqiptar në Londër

100
Sigal

Autoritetet britanike arrestuan një shqiptar 30-vjeçar të dyshuar për trafikiim emigrantësh nëpër Kanalin e La Manshit pas një bastisjeje të kryer në jug-perëndim të Londrës .

30-vjeçari u arrestua në zonën e Tolworth Rise të Surbiton, me policinë që sekuestroi shuma parash dhe një tablet.

Burri tani po merret në pyetje nga oficerët e NCA-së me dyshimin se është pjesë e një bande të krimit të organizuar që po dërgon emigrantë në rrugën e kryqëzimit të kanaleve ujore.

Shefi Rajonal i Hetimit të NCA-së, Jacque Beer, tha: Përpjekjet për të arritur në Mbretërinë e Bashkuar me varka të vogla janë tepër të rrezikshme dhe ne e dimë se një përqindje e lartë kryhet nga rrjetet e organizuara kriminale të sofistikimit të ndryshëm.

“Këto rrjete nuk kujdesen për sigurinë apo sigurinë e atyre që transportojnë, ata kërkojnë t’i shfrytëzojnë për përfitim. Rreziku që ata paraqesin do të thotë se zgjidhja e tyre mbetet një prioritet për NCA.

“Ne besojmë se operacioni i sotëm do të ketë ndërprerë aktivitetin e një rrjeti të tillë dhe hetimi ynë vazhdon.

Vetëm NCA ka më shumë se 60 hetime të vazhdueshme për rrjete ose individë të dyshuar të përfshirë në krimin e organizuar të imigracionit ose trafikimin e qenieve njerëzore.

Me një pjesë të madhe të këtij aktiviteti kriminal që zhvillohet jashtë shtetit, agjencia po punon me policinë në Francë, Belgjikë, Greqi, Itali, Turqi dhe më gjerë.

Trafikantët shqiptarë mendohet se luajnë një rol të madh në lehtësimin e migrimit të paligjshëm përtej Kanalit, ndërkohë që shqiptarët janë gjithashtu shumë të përfshirë në mesin e emigrantëve që bëjnë udhëtimin.