Sulmet terroriste, Shqipëria rrezikon më pak

440
Ministria e Jashtme britanike ka publikuar një hartë, ku bën me dije vendet më të rrezikuara në botë nga shpërthimet terroriste. Belgjika është një nga 40 vendet me potencialet më të larta për sulme të tilla. Vendet me të kuqe të errët janë me rrezik të “lartë” nga terrori, ndërsa ato me të kuqe më të lehtë janë në kërcënim të “përgjithshëm”. Vendet me ngjyrë portokalli, ku përfshihet edhe Shqipëria kërcënohen më pak, ndërsa vendet me të verdhë, konsiderohen me kërcënim tejet të “ulët”. “Niveli i belg i kërcënimi është Niveli 4 – një kërcënim serioz dhe i pashmangshëm. Ju duhet të mbeteni vigjilent dhe të qëndroni larg vendeve me shumë njerëz, duke shmangur transportin publik”, shkruante Ministria e Jashtme e Britanisë.
Sigal