SHBA, Obama: Mbështetje të vazhdueshme për marrëveshjen bërthamore të Iranit

416
Presidenti amerikan, Barack Obama parashikon mbështetje gjithnjë e më të madhe të marrëveshjes së arritur mes fuqive të mëdha dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës në krye, si dhe Iranit për programin bërthamor.
Sipas presidentit me zbatimin e marrëveshjes dhe mos materializimit të tmerreve të vazhdueshme, përjetimet do të ndryshojnë siç ndodhi kur presidenti Ronald Reagan vendosi rrugën e dialogut me homologun sovjetik Mikhaïl Gorbatchov.
Përzgjedhja e krahasimit me Reganin, përveç se ngjall debat në kontekstin historik më lejon përballjen me kundërshtarët republikanë të cilët i referohen së shumti trashëgimisë të kohës së presidencës Reagan në çdo fillim fushate, si një periudhë e artë.
Sigal