Rusia nuk e pranon emrin e ndryshuar të Maqedonisë

515
Sigal

Rusia nuk e pranon emrin e ndryshuar të Maqedonisë. Përmes një postimi në ‘Tëitter’ ambasada ruse në Shkup ka reaguar duke thënë se Rusia nuk do të ndryshojë qëndrim.

Ambasada deklaron se Rusia e ka njohur para 26 vitesh republikën e Maqedonisë dhe se emrin e ri kushtetues nuk do ta pranojnë.

“Rusia e ka njohur Republikën e Maqedonisë me emrin e saj kushtetues më shumë se para 26 vjetësh dhe nuk do ta ndryshon qëndrimin e saj”, shkruan në profilin e ambasadës ruse në Shkup.