Reciprociteti për targat/ Serbia ka katër kërkesa, Kosova vetëm një

61
Sigal

Rikthimi në dialog duket i vështirë për Kosovën e Serbinë, por jo i pamundur.

Gjithsesi fillimisht duhet të pranohen disa kushte të përcaktuara nga të dyja palët.

Kosova nga njëra anë kërkon vetëm reciprocitet mbi targat. Kurti e ka bërë të qartë që Serbia duhet të veprojë njësoj si Kosova, pra të mbajë targat ose ti heqë ato.

Nga ana tjetër Serbia ka katër kërkesa.

Asosacioni i komunave serbe, leje për të vendosur forcat speciale të Kosovës në Veri, regjistrimin e dy kompanive energjitike për të furnizuar me energji elektrike në veri të Kosovës si dhe aktgjykimi kundër Ivan Todosijeviçit ku kërkohet që në panelin e apelit dy duhet të jenë serbë.