Pretendimet për përdhunim / Ministri i Brendshëm i Francës nën hetim

109
Sigal

Ministri i Brendshëm i Francës, Gerald Darmanin, u mor në pyetje të hënën nga gjyqtarët që hetonin një akuzë për përdhunim të bërë kundër tij në vitin 2009.

Ekipi ligjor i Ministrit i tha AFP se Darmanin ishte paraqitur për t’u marrë në pyetje “për kërkesën e tij” dhe aktualisht po merret në pyetje më tepër si dëshmitar sesa si i dyshuar. Sidoqoftë, akuzat mund të ngrihen kundër politikanit të diskutueshëm nëse gjenden “prova serioze ose të qëndrueshme”.

Në vitin 2009 një grua pretendoi se Darmanin e kishte përdhunuar ndërsa ai ishte këshilltari ligjor i UMP, një ish-parti e djathtë franceze. Ajo iu afrua atij për t’i hequr të dhënat e saj penale, së cilës ai pretendohet se i tha “do të duhet të më ndihmosh edhe mua”. Ai pretendon se ata kishin marrëdhënie seksuale konsensuale.

Rasti shkaktoi një protestë nga grupet e grave në Francë, veçanërisht kur Darmanin u emërua Ministri i Brendshëm i vendit nën Presidentin Macron. Ai është një nga figurat kryesore pas një ligji të ri jashtëzakonisht të diskutueshëm të sigurisë që ka parë reagime dhe protesta të mëdha në të gjithë Francën.

Ligji i ri i jep policisë kompetenca, financime dhe privatësi të reja dhe përkoi me një valë akuzash për abuzim. Franca u zemërua nga skandalet e fundit duke përfshirë sulmin e egër ndaj një prodhuesi muzikor nga oficerët e Parisit dhe prishjen e dhunshme të një kampi migrantësh nga policia e trazirave.