Policia turke arreston dy gazetarë, kritikë të qeverisë

350
Dy redaktorë të një reviste kritike ndaj Qeverisë së Turqisë janë arrestuar të hënën, ndërsa numri i fundit i revistës është konfiskuar. Ky veprim i autoriteteve vjen një ditë pas zgjedhjeve parlamentare në Turqi, të cilat kanë nxjerrë fituese Partinë për Drejtësi dhe Zhvillim.
Revista javore Nokta ka publikuar numrin e saj pas-zgjedhor me titullin: “E hënë, 2 nëntor, fillimi i luftës civile në Turqi”. Titulli ka dalë mbi një fotografi të presidentit turk, Recep Tayyip Erdogan, themelues i Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim. Kritikët kanë akuzuar vazhdimisht Erdoganin dhe qeverinë për kufizim të lirisë së shtypit.
Sigal