NASA mohon se asteroidi do të godasë Tokën muajin e ardhshëm

508
NASA ka mohuar pretendimet virale të internetit se një asteroid do të godasë Tokën muajin e ardhshëm duke shkaktuar një shkatërrim të gjerë. Agjencia e hapësirës vuri në dukje se një numër i postimeve në internet janë “gabimisht” duke pretenduar se një fatkeqësi do të ndodhë mes 15 dhe 28 shtatorit të këtij viti.

Thashethemet kanë thënë se goditja kozmike do të bjerë pranë Puerto Rico, duke shkatërruar një pjesë të Atlantikut të SHBA dhe brigjet e Gjirit Persik dhe Meksikën, si dhe Amerikën Qendrore dhe Jugore. Teoricienët e konspiracionit sugjeruan se autoritetet amerikane po bënin plane emergjente fshehurazi për katastrofën e afërt.
Sigal