TOPSHOT - Fire and Rescue personnel evacuate local residents in an inflatable boat from a flooded area at Muppathadam near Eloor in Kochi's Ernakulam district, in the Indian state of Kerala on August 15, 2018. - Indian authorities on August 15 suspended all flights at Kochi international airport for three days as severe monsoon flooding took a growing toll in Kerala state. At least 39 people have been killed in the past three weeks and more than 50,000 displaced in the southern tourist hotspot, famed for its palm-lined beaches and tea plantations. (Photo by - / AFP) (Photo credit should read -/AFP/Getty Images)
Sigal

INDI – Numri i të vdekurve nga përmbytjet në Indi shkoi këtë të hënë në 400 raportuan autoritetet vendase. Përmbytjet kanë përfshirë prej ditësh shtetin Indian të Keralas ku dhjetëra njerëz rezultojnë të zhdukur dhe 1.2 milionë janë strehuar në kampe.

Kerala është përfshirë nga reshjet e shiut teë cilat kanë qenë 40 për qind më të mëdha sesa sezonet e kaluara. Për shkak të ujit të ndotur dhe kushteve të këqija higjienikeautoritetet i frikësohen sëmundjeve dhe në këto zona janë dërguar ekspertët sanitarë.

Dëmi nga përmbytjet deri tani vlerësohet në mbi tre miliardë dollarë, dhe pritet që kjo vlerë të rritet. Sfida më e madhe për autoritetet indiane është pastrimi i zonave dhe i shtëpive për të mundësuar kthimin e banorëve në normalitet.