Çfarë po ndodh? Pas Twitter, edhe Meta “kërcënon” mijëra punonjës me pushim nga puna

100
Sigal

Pas Twitter, duket se punonjësit e Facebook po përballen me kërcënimin e pushimeve nga puna këtë javë.

Meta, gjiganti i mediave sociale që zotëron Facebook, Instagram dhe Whatsapp, po planifikon pushime nga puna në shkallë të gjerë që do të prekë mijëra punonjës.

Një njoftim pritet të bëhet ditën e mërkurë, sipas Wall Street Journal.

Perspektiva zhgënjyese vjen ndërsa Meta po përballet me ngadalësimin e rritjes ekonomike globale, konkurrencën nga TikTok , ndryshimet e privatësisë nga Apple, shqetësimet për shpenzimet masive në metaverse dhe kërcënimin gjithnjë e më të pranishëm të rregullimit.

CEO, Mark Zuckerberg pret që investimet metaverse të marrin rreth një dekadë për të dhënë fryte. Ndërkohë, atij i është dashur të ngrijë punësimin, të mbyllë projektet dhe të riorganizojë ekipet për të ulur kostot.

Meta nuk pranoi të komentonte raportet për pushime nga puna, por një zëdhënës vuri në dukje komentet e bëra nga Zuckerberg në thirrjen e fundit të të ardhurave në fund të tetorit.