U kap me mbi 8 kg kokainë “Apple” dhe “Gorilla”, shihni si e kishte fshehur drogën shqiptari. Në “çdo hap”, fati ishte kundër tij

107

Një burrë me origjinë shqiptare u arrestua dje nga karabinierët në Bolzano me mbi 8.5 kg kokainë, mbi pakot e të cilës kishte logo të ndryshme.

Policia po zhvillonte kontrolle në territor, kur rreth orës 5 të mëngjesit, ata ndaluan një makinë me targa gjermane. I dyshimtë për qëndrimin tepër i shqetësuar, bëri që karabinierët të vijonin kontrollet duke e dërguar burrin në komisariat.

Fakti që makina kishte dëmtime në pjesën e brendshme, ngriti dyshime të tjera. Qytetari shqiptar nuk arriti të justifikojë udhëtimin me një automjet në ato kushte, duke përmendur justifikime të tjera kontradiktore.

Shqiptari pretendoi se ishte për turizëm në Itali, por karabinierët vendosën të arrinin në fund të çështjes: ata e pyetën se për ku ishte drejtuar dhe se ku do të qëndronte. Ai nuk kishte bagazhe në makinë dhe, nga rruga, automjeti nuk ishte as i regjistruar në emër të tij. Burri më pas u dërgua në kazermë për kontrolle të mëtejshme dhe menjëherë u shfaq shumë nervoz dhe i shqetësuar.

Policia zbuloi se burri kishte të dhëna të vogla kriminale në Itali për krime të lidhura me posedimin dhe tregtimin e drogës dhe kështu ata vendosën të kontrollonin makinën.

Rastësia tjetër ishte që mjeti ishte model i njëjtë me makinën e një prej dy karabinierëve.

Gjatë kontrollit, u vu re një anomali: në fakt, nga ana e pasagjerit, në pjesën e poshtme midis tunelit të ingranazheve dhe nën instrumentet e pultit qendror, ishte bërë një prerje me një lloj dritareje.

Pas heqjes së mbulesës plastike, karabinierët zbuluan një vend shumë të madh fshehjeje që përmbante tetë pako kokainë me peshë 8.5 kg të mbështjella me celofan dhe kasetë izoluese.

Burri më pas u arrestua dhe u dërgua në burg në Bolzano ndërsa lënda u dërgua në laboratorin e analizës së drogës Laives.