Sytë nga qielli, sot ndodh fenomeni i Super Hënës

397
Sigal

Sot në mbrëmje do të ndodhë fenomeni i superhënës.

Një superhënë ndodh kur një hënë e plotë përkon me perimetrin e hënës ose pikën në orbitën e saj eliptike në të cilën është më afër Tokës. Kjo e bën hënën të shfaqet deri në 14 përqind më e madhe  dhe 30 përqind më e ndritshme se zakonisht.

“Është diçka që i intereson të gjithë botës. Nuk ka rëndësi se ku jeni. Kudo mund të shihni Super Hënën. Mund ta admironi atë nga dritaret e qytetit të madh apo nga ndonjë cep i një pjese të vogël. Sot është një mundësi për të hyrë në kontakt me këtë trup qiellor që ka pasur gjithmonë një domethënie të madhe për kulturat dhe shoqëritë e çdo epoke“, u shpreh shkencëtarja e NASA-s, Kelsey Young.