Sot dita e zgjedhjeve, njihuni me modelin e fletës së votimit

340
Sigal

Sot në orën 07: 00 ka nisur zyrtarisht procesi i votimit në të gjitha qendrat në Republikën e Shqipërisë. Deri në orën 19.00 qytetarët shqiptarë do të votojnë për të zgjedhur 61 kryetarët e bashkive.

Zgjedhjet lokale po monitorohen nga 150 vëzhguese të OSBE/ODIHR si edhe nga misionet e ambasadave të huaja në vendin tonë.

Në terren për të garantuar një proces zgjedhor të qetë, Policia e Shtetit ka angazhuar 7779 efektivë, nga të cilët 5876 punonjës do të angazhohen me shërbim për ruajtjen e objekteve dhe 1450 punonjës policie do të jenë në funksion dhe gatishmëri të procesit zgjedhor.

Ndërkohë KQZ ka publikuar edhe modelin e fletëve të votimit, për kryetar bashkie dhe anëtar të Këshillave Bashkiakë.