SHBA: Dënojmë me forcë çfarëdo dhune që drejtohet ndaj forcave të zbatimit të ligjit

414
Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë ka reaguar për ngjarjet e sotme në Lazarat. Ambasada dënon forcë çfarëdo dhune që drejtohet ndaj forcave të zbatimit të ligjit.
“I shprehim ngushëllimet më të thella familjes së oficerit të policisë Ibrahim Basha-anëtar i Forcave Speciale Shqiptare, dy herë pjesëmarrës në misione me forcat e NATO-s në Afganistan-i cili u vra në Lazarat sot. Mendimet tona janë edhe me dy oficerët që u plagosën në krye të detyrës. 
Ambasada e SHBA mbështet plotësisht përpjekjet e ligjzbatuesve shqiptarë për të garantuar sigurinë e qytetarëve shqiptarë dhe bën thirrje që autorët e këtij krimi të tmerrshëm të ndiqen penalisht dhe të dënohen me të gjithë fuqinë e ligjit. Dënojmë me forcë çfarëdo dhune që drejtohet ndaj forcave të zbatimit të ligjit”, lexohet në reagimin e përfaqësisë diplomatike amerikane në Shqipëri.
Sigal

Deklaratë e Ambasadës së SHBA,

24 qershor 2015
I shprehim ngushëllimet më të thella familjes së oficerit të policisë Ibrahim Basha – anëtar i Forcave Speciale Shqiptare, dy herë pjesëmarrës në misione me forcat e NATO-s në Afganistan – i cili u vra në Lazarat sot. Mendimet tona janë edhe me dy oficerët që u plagosën në krye të detyrës. Ambasada e SHBA mbështet plotësisht përpjekjet e ligjzbatuesve shqiptarë për të garantuar sigurinë e qytetarëve shqiptarë dhe bën thirrje që autorët e këtij krimi të tmerrshëm të ndiqen penalisht dhe të dënohen me të gjithë fuqinë e ligjit. Dënojmë me forcë çfarëdo dhune që drejtohet ndaj forcave të zbatimit të ligjit.
###
U.S. Embassy Statement,
June 24, 2015
We offer our deepest condolences to the family of police officer Ibrahim Basha—a veteran of the Albanian Special Forces, twice deployed with NATO forces in Afghanistan—who was killed in Lazarat today. Our thoughts are also with those officers who were wounded in the line of duty. The U.S. Embassy fully supports Albanian law enforcement efforts to ensure the safety of Albanian citizens, and calls for the perpetrators of this horrible crime to be prosecuted and punished to the fullest extent of the law. We strongly condemn any and all violence directed at law enforcement personnel.