Reshjet e shiut shkaktojnë përmbytje, Bashkia Shkodër: Rruga e Obotit është e pakalueshme, duhen mjetet e ushtrisë

212
Sigal

Reshjet e dendura të shiut gjatë natës kanë sjellë probleme edhe në qytetin e Shkodrës.

Në Shkodër ka patur rritje të nivelit të ujit në shkarkimet për shkak të reshjeve në lumin Drin e Bunë.

Hidrometri në lumin Buna tregon rritjen e nivelit në 5.80cm. Mësohet se rruga e Obotit është e pakalueshme për shkak të lartësisë në ujit 60 cm.

Ndërkohë, në fshatin Shirq në vendin e quajtur Urrela dhe Mushan uji ka përmbytur 489 ha tokë.

Bashkia Shkodër kërkon pajisjen e mjeteve të ushtrisë për lundrimin dhe krijimin e aksesit për banoret e Obotit.

📌Gjatë natës ka patur rritje të nivelit të ujit në shkarkimet për shkak të reshjeve në lumin Drin e Bunë.

1️⃣…

Posted by Bashkia Shkodër on Thursday, January 7, 2021