“Përdorimi i forcës i papranueshëm në çdo rast”, Meta përmend dorëheqjen e rojes së PD para protestës së 8 janarit: Të gjithë të ngrihen në nivelin e…

160
Sigal

Më konferencën për mediat, kreu i shtetit Ilir Meta ironizoi dorëheqjen e rojës së PD, një ditë para protestës, ndërsa e quajti një shembull pozitiv .

“Përdorimi i forcës është i papranueshëm dhe i dënueshëm. Akuzat për infiltrim të personave brenda selisë,janë alarmante dhe kërkojnë përgjigje. Është e papranueshme të mohohet cdo mekanizëm demokratik zgjidhjeje. Kur të gjithë e kanë të qartë që përdorimi i dhunës, s është mekanizëm që legjitimon marrjen e pushtet Edhe mbajtja e tij me forcë është po aq i dënueshëm.

Mjetet fizike dhe policeske nuk mund të jenë zgjidhje për asnjë palë, por vetëm ballafaqimi përmes votës së lirë.

Zhvillimet e 8 janarit sollën edhe ndonjë shembull pozitiv që bën thirrje për reflektim si dorëheqja e rojes së selisë së PD për të mos qenë dëshmitar i dhunës. Uroj që të gjithë të ngrihen në nivelin e përgjegjshmërise së tij.