Nuk ndalojnë zjarret në Lezhë, flakët përhapen pranë shkollës 9 vjeçare, rrezikohen banesat përreth

97
Sigal

Nje tjeter vater zjarri eshte shkaktuar ne oret e pasdites se sotme ne lagjen Nene Tereza te Lezhes. Zjarri ka rene prane shkolles 9 vjecare dhe nga fotot qe dergojne qytetaret duket se kemi te bejme me nje vater te konsiderueshne.

Zjarrfikesit jane drejtuar per ne zone ne menyre qe te shuajne flaket. Vatra e zjarrit ne kete zone eshte e perseritshme pasi kemi te bejme me mje vend depozitim mbetjesh inertesh, por nuk mungojne rastet kur aty hidhen edhe materiale te djegshme te cilave me vone ju vihet flaka.

Duke qene se eshte nje zone me kallamishye, frika e perhapjes se flakeve eshte e madhe dhe perreth ka edhe banesa, ndaj nderhyrja e zjarrfikesve duhet te jete e menjehershme. Pavarsisht perseritjes se situates, nuk ka patur reagime per bllokimin e depozimit te mbetjeve te diegshme brenda kesaj siperfaqeje toke.