Nesër do të lexoni/ Universitetet, si veprohet me kuotat bosh dhe kush rrezikon çregjistrim

694
Regjistrimet mbyllen sot. Udhëzimi i ministres Nikolla përcakton se si veprohet me vendet e paplotësuara dhe njohjen e diplomave të huaja 
Mbyllen sot regjistrimet në universitete dhe e shtuna mbetet mundësia e fundit për aplikantët fitues. Pas një procesi të gjatë, të nisur prej fundit të gushtit, aplikantët do të kenë në dispozicion edhe orët e fundit për të shënuar emrin në një nga shkollat e larta. Periudha 1-14 tetor ishte e ndarë në 7 faza 48-orëshe. Secili aplikant duhet të ndiqte ecurinë e procesit të shpalljes fitues të tij në njërin apo disa programe studimi nga ato që ka përzgjedhur në formularin e aplikimit. Kur aplikanti ishte shpallur fitues, duhet të paraqitej pranë institucionit të arsimit të lartë dëshironte të regjistrohej, brenda afatit 48-orësh. Nëse aplikanti nuk regjistrohej brenda afatit 48-orësh, ai humbiste të drejtën e regjistrimit, në ato programe studimi….
Për më tepër nesër në gazetën “Telegraf”…
Sigal