Makinat elektrike – vetëm në Tiranë, limiti është 170 km

465
Sigal

Janë 11 makina
elektrike, dhuruar Policisë së Shtetit, nga OSHEE-ja. Shefi i Policisë Rrugore
të Tiranës, Ervin Hasrama, tregon mënyrën sesi këto makina funksionojnë gjatë
patrullimeve në kryeqytet 

 

Ai thotë se “në
manualin e saj, makina elektrike mund të përshkojë 170 km dhe jo më tepër.
Brenda qytetit të Tiranës, makina elektrike është e aftë të bëjë ndjekjen e
personave që thyejnë rregullat e policisë apo patrullën e policisë. Ndërsa
jashtë Tiranës, këto makina nuk do të përdoren.

 

Për 100 km, një makinë
elektrike harxhon 12.7 kilovolt  ose 150
lekë të reja.”