Kombet më raciste në Europë? Ja çfarë thotë studimi

661
Studimi për paragjykime racore në vendet europiane, i kryer nga Universiteti Harvard, ka zgjatur 13 vjet, nga 2002 deri vitin 2015. Sipas këtij studimi, në vendet e Europës Lindore ekziston një mungesë tolerancë të madhe ndaj njerëzve. Një studim të ngjashëm ka kryer edhe BE-ja para dy vjetësh në vendet anëtare të unionit.
Kombet si Britania e Madhe, Spanja, Franca, Holanda, Danimarka dhe Suedia janë treguar si më tolerantet. Më së shumti paragjykime racore ka në Çeki, Sllovaki, Bullgari, Greqi, Qipro dhe Lituani. Uebsajti Indy 100 ka rikonstruktuar studimet e deritanishme në hapa të veçanta.
Personat e anketuar kryesisht janë përgjigjur në pyetjen se me cilët pjesëtarë të grupeve etnike do të jetonin ose punonin së bashku.
Sigal