Francezët protestojnë kundër reformës së pensioneve

262

Me mijëra qytetarë kanë dalë në rrugët e Francës, për të protestuar ndaj reformës së diskutueshme të pensioneve, të propozuar nga qeveria e presidentit Emmanuel Macron.

Protestuesit u mblodhën sot në qytetet e Parisit, Marsejës, Tuluzit dhe Bordosë.

Pritet të jetë një protest masive, duke çuar kështu, në protestën e tetë më të madhe që nga nisja e grevave dhe protestave në fillim të dhjetorit.

Sipas Ministrisë së Brendshme, të premten e kaluar, në të gjithë vendin protestuan rreth 249.000 qytetarë.