E reja shqiptare u shtyp nga makineria gjatë punës, në hetim edhe CEO i kompanisë italiane. Pritet edhe…

27
Sigal

Mes të regjistruarve në regjistrin e të dyshuarve në lidhje me vdekjen e Anila Grishajt, 26-vjeçares me origjinë shqiptare që humbi jetën pasditen e 15 nëntorit në Bocon në Pieve di Soligo, është edhe emri i kryeshefit ekzekutiv.

Regjistrimi i hetimit për drejtorin ekzekutiv të kompanisë, të specializuar në tregtimin e ushqimeve të ngrira, është bërë megjithatë vetëm si garanci. Në hetim për veprën e vrasjes nga pakujdesia është edhe kolegu që aktivizoi baleratorin në të cilin operonte Anila. Pajisja shtypi kokën e 26-vjeçares, duke i shkaktuar vdekjen.

Sipas qarqeve pranë hetuesve, për momentin nuk ka asnjë element të dobishëm për të gjurmuar aksidentin në një rregull specifik sigurie që nuk u respektua. Makina është blerë majin e kaluar dhe duket se është e gjeneratës së fundit. Hipoteza që do të hapte rrugën e saj do të ishte ajo e një ndërhyrjeje anormale në balerator, një situatë që mund të kishte mashtruar punëtorin tjetër, i cili ishte detyruar të rindizte makinën, për të cilën ai besonte se ishte fikur gabimisht.

Megjithatë, dinamika e vdekjes së Anilës u kap nga kamerat video të vëzhgimit brenda kompanisë dhe të cilat mund të tregonin më shumë për llojin e ndërhyrjes që po kryente punëtori i ri dhe për rrjedhojë respektimin e procedurave të diktuara nga protokollet e sigurisë.

Ndërkohë, sot gjatë një vizite në një markë të prekur veçanërisht nga plaga e aksidenteve në punë, një delegacion nga komisioni hetimor parlamentar i Senatit për kushtet e punës në Itali, pritet të vizitojë gjithashtu kompaninë, skenë e tragjedisë.