Debate të forta në Komisionin Hetimor për TIMS-in, anëtarët e PS braktisin mbledhjen

13
Sigal

Pas debateve të vazhdueshme mes kryetarit të komisionit hetimor për TIMS, Ervin Salianji dhe nënkryetarit Tonin Gogu, ku anëtarët e tjerë nuk patën mundësinë të merrnin fjalën, këta të fundit kanë braktisur mbledhjen. Shkak i debateve është bërë refuzimi nga ana e kryetarit të komisionit, Ervin Salianji për të hedhur në votim kërkesën e ministrit të Brendshëm Taulant Balla për të zhvilluar mbledhje me dyer të mbyllura.

Ministri i Brendshëm i është drejtuar me një shkresë këtij komisioni, ku argumenton se informacionet që ai disponon për këtë çështje bazohen në dokumentacion dhe të dhëna të klasifikuara si “sekret shtetëror” dhe se anëtarët e komisionit duhet të jenë të pajisur me Certifikatë Sigurie Personeli (CSP).

Balla vlerëson gjithashtu që mbledhja të zhvillohet me dyer të mbyllura në përputhje me detyrimet ligjore për mbrojtjen e këtij informacioni. Në kërkesën e tij ai sjell në vëmendje gjithashtu, se çështja “TIMS” është objekt hetimi penal e për pasojë të dhënat nuk mund të bëhen publike për shkak të nevojave hetimore që lidhen me këtë procedim penal në proces e sipër.