Besimtarët myslimanë festojnë sot Kurban Bajramin, ja rregullat që duhet të ndiqen për shkak të pandemisë

250
Sigal

Besimtaret myslimane festojne sot Kurban Bajramin. Dita per ta ka nisur shume heret, me faljen e namazit, qe ne kushtet e pandemise ne te cilen po jetojme, eshte falur jo ne shesh, por nëpër xhami.

Kriter i theksuar nga drejtuesit e xhamive, ka qene qe me heret respektimi i distances dhe mbajtja e maskes.

Ceremonia qindore e Kurban Bajramit, ku i pranishëm ishte dhe kryetari i Komunitetit Mysliman, H. Bujar Spahiu, u zhvillua në xhaminë e “Kokonozit” (Pazari i ri) Tiranë, ndërkohë që falja e Namazit ishte në 06:30, ndërsa Hytbeja e Kurbanit në 06:35.

Gjate festimeve besimtaret jane te lutur te respektojne disa rregullua te thjeshta:

• Marrja e abdesit të kryhet në shtëpi.

• Të mbahet maska nga çdo besimtar.
• Çdo besimtar duhet të ketë me vete sexhade personale.
• Mbajtja e distancës fizike gjatë faljes.
• Ndalohet përdorimi i abdesthaneve dhe tualeteve.
• Personat me simptoma të sëmundjes nuk lejohen të hyjnë në xhami.
• Hyrja dhe dalja në xhami të mos jetë në grup.
• Të shfrytëzohen materialet dezinfektuese në hyrje të cdo xhamie.