11 vendet dhe universitetet e tyre, ku mund të studioni falas

220
Sigal

 

Sigurisht, ekziston një mënyrë për të studiuar jashtë vendit falas. Studentët shpesh mendojnë për një semestër ose vit jashtë vendit është vërtet e shtrenjtë. Në shumë mënyra, është, veçanërisht për ata që regjistrohen në programe të shoqëruara me universitete shtëpiake ose agjensi “të mesme” që kërkojnë shumë para. Për këtë qëllim, në këtë artikull, ne do t’ju tregojmë se si të studioni jashtë vendit falas (bursa studimi falas jashtë vendit).Sidoqoftë, nëse jeni të prirur për të studiuar jashtë vendit me një kosto të ulët ose pa kurrfarë shpenzime, dhe nuk do të keni mendje të kaloni nëpër dokumente dhe aplikacione shtesë, ju mund të gjeni veten duke studiuar jashtë vendit falas, me mundësinë për të bërë një vit apo edhe diplomën tuaj të tërë gjithashtu jashtë shtetit.

Studimi jashtë vendit falas për regjistrim direkt

 1. #1. Gjermani
 2. #2. Francë
 3. #3. Austri
 4. #4. Suedi
 5. #5. Greqi
 6. #6. Islandë
 7. #7. Republika Çeke
 8. #8. Luksemburg
 9. #9. Norvegji
 10. #10. Brazil
 11. #11. Japoni

#1. Gjermania, e njohur për sistemin e shkëlqyer universitar, është një vend ku të gjithë studentët ndërkombëtarë mund të studiojnë jashtë vendit falas. Megjithatë, ata duhet të paguajnë një pagesë vjetore të administratës, zakonisht më pak se € 350. Gjithashtu, vendi ka shumë qytete të ftohta që mund të studioni jashtë vendit duke mos paguar asgjë për arsimimin tuaj dhe gjithashtu të gëzoni avantazhin e kostove të ulëta të jetesës, mund të kaloni duke studiuar në qytete të mëdha si Mynihu.

Lista e universiteteve në Gjermani ku ju mund të studioni falas

#2. Franca është një nga vendet më të njohura për të studiuar jashtë vendit falas. Për më tepër, ata nuk paguajnë shkollim në universitetet e tyre publike, pa marrë parasysh se nga vijnë. Pavarësisht, prisni të paguani një tarifë të vogël administrimi dhe të dini pak frëngjisht.

Universitetet në Francë ku ju mund të studioni falas

#3. Austri/ Çdokush me një pasaportë BE / EEA mund të studiojë deri në tetë semestra falas në Austri duke paguar vetëm disa kosto të vogla të administratës. Megjithatë, nëse nuk jeni shtetas i BE-së, universiteti është ende me të vërtetë i lirë, rreth € 725 çdo semestër në universitetet publike të vendit. Përkundrazi, tarifat universitare amerikane janë shumë të shtrenjta në krahasim me normat e shkollimit në Austri.

Universitetet  në Austri ku ju mund të studioni falas

#4. Suedia, më e madhja nga vendet skandinave, konsiderohet gjithashtu një lider në inovacion dhe renditet në 5 vendet e para me patentën më të lartë për frymë. Nëse jeni një student planifikoni një qëndrim të shkurtër në Suedi, duke studiuar për një master ose duke studiuar për një diplomë të plotë, ju përfitoni nga atmosfera e hapur dhe joformale e Suedisë, klasat e moderuara dhe një gamë të gjerë kursesh progresive.

Universitet në Suedi:

#5. Greqi/ Në mënyrë të veçantë, studentët e BE / SEE studiojnë jashtë vendit falas Greqi, ndërsa të tjerët paguajnë një pagesë vjetore të shkollimit prej € 1500. Përveç kësaj, fakti se kostoja e jetesës në Greqi është ndër disa prej më të lirëve në Europë, do të thotë që ju keni mundësinë e një eksperience të jashtëzakonshme studimi jashtë vendit.

Universitetet në Greqi ku ju mund të studioni falas

 

#6. Islandë/ Gjithashtu, kemi bërë një listë të universiteteve pa shkollim në Islandë për studentë ndërkombëtarë ku ju mund të studioni falas. Ato përfshijnë:

#7.Republika Çeke ofron studime jashtë vendit për studentë nga të gjitha kombësitë, të cilët mund të flasin çekisht për të studiuar falas.

Universitetet në Republikën Çeke  ku ju mund të studioni falas

#8. Luksemburg/ Përveç tre gjuhëve kombëtare (luksemburg, gjerman dhe frëngjisht) në Luksemburg, Anglishtja mësohet detyrimisht. Rrjedhimisht, një pjesë e madhe e popullsisë së Luksemburgut mund të flasë Albanian.

Universitete në Luksemburg ku mund të studioni falas:

Universiteti i Luksemburgut

#9. Në Norvegji, arsimi publik është praktikisht falas, pavarësisht nga kombësia. Viti akademik ka dy semestra, i cili fillon nga gushti në dhjetor dhe nga janari në qershor. Përgjegjësia kryesore për arsimin qëndron te Ministria Norvegjeze e Arsimit dhe Kërkimit.

Universitete në Norvegji ku mund të studioni falas:

#10. Brazil/ Nëse mund të flisni në gjuhën portugeze, mund të merrni një edukim falas në një nga universitetet publike me famë botërore të Brazilit për vetëm një tarifë shumë të vogël të regjistrimit kur fillon kursi juaj.

Lista e Universiteteve të lira në shkollim në Brazil

Për më tepër, ne kemi bërë një listë në universitetet në Brazil ku ju mund të studioni falas. Ato përfshijnë:

#11. Japoni/ Qeveria është e prirur për të tërhequr më shumë studentë ndërkombëtarë, dhe ka vendosur një objektiv për të pasur studentët e huaj 300,000 në vend nga 2020 (ai arriti markën 100,000 në 2003). Si rezultat, universitetet po përqëndrohen në jetën më të lehtë për studentët e huaj, nga procesi i aplikimit deri në gjetjen e një pune pas diplomimit.

Lista e Universiteteve falas shkollimit në Japoni

Për më tepër, ne kemi bërë një listë të universiteteve pa shkollim në Japoni ku ju mund të studioni falas. Ato përfshijnë: