Pas 80 vitesh reciton përsëri vargjet e Fishtës përmendësh (VIDEO)

415

Ikona e fotografisë shqiptare, Piro Mosi, shkodrani që lundi në Snkodër, u rrit e zhvilloi aktivitetin në Sarandë dhe sot jeton në SHBA, por nuk harron përvit të vijë çdo verë në Sarandë, suprizon përsëri në gazetën ” Telegraf”, gazeta e prefeuar e tij për të publikuar kujtimet. Nga amilja e njohur Mosi, nip I Hilë Mosit, sot suprizon duke recituar pas 80 vitesh poezinë e Gjergj Fishtës. 92 vjeçari Piro Mosi thotëë se këtë poezi e ka recituar 80 vite më parë në moshën 12 vjeçare kur ishte nxënës në vitin e parë të Liceut Françeskan të Shkodrës. Në atë kohë, thotë Piro, drjetor ishte Fishta I madh. Fushta erdhi në klassë dhe mësuesj I leëesusë dhe muzikës, Martin Gjoka, më ngriti mua para klasës të recitoja Fushtën para Fishtës. U emocionova shumë sa dhe sot kam emocione. U ngria dhe recitova dhe në fund Fishta më përqafoi. Kujtimet do ti botoj tek gazeta juaj për Liceun Françeskan, por sot, pas 80 vjteve dk recitoj përsëri atë pjesë poetike qa nuk më ka ikur nga memorja. Piro Mosi, mik I gazetës ” Telegraf” ikonë e fotografisë shqiptare, me një memorie të admirueshme për moshën, përcjell exkluzivisht për ” Telegraf” vargjet e recituara 80 vute më parë para Fishtës së madh

 

Agron MEMA