Kuruesi i ri kundër kancerit gjendet tek domatja

232

Domatet, të cilat janë të pasura me antioksidantë dhe beta karoten, ndihmojnë në shmangien e disa tipave të kancerit

Nuk ka mendim më të shëndoshë sesa të shijosh ushqimin duke e zgjedhur atë në mënyrë që ta mbani sa më larg kancerin. Kështu është shumë e nevojshme që të bëhet një administrim i mënyrës së të ushqyerit. Sipas një lajmi të nxjerrë pas një studimi mbi ushqimet dhe administrimin e tyre, është konstatuar se domatet, të cilat janë shumë të pasura me antioksidantë dhe përbërës të tjerë shumë të nevojshëm për organizmin, siç është beta karoteni, mund të ndihmojnë në shmangien e disa tipave të kancerit.

Kërkimet

Agjencia e Kërkimeve ndaj kancerit ka treguar se jo vetëm domatja, por edhe produktet që vijnë prej saj ndihmojnë në luftën kundër kancerit.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf