E thonë stuidiuesit/ Ja disa probleme shëndetësore të cilat mund t’i zgjidhni duke qarë

266

Gratë në SHBA qajnë rreth 3.5 herë në muaj, ndërsa meshkujt 1.9 herë në muaj, kjo sipas disa të dhënave.

Sidoqoftë, shoqëria shumë shpesh e sheh të qarat si një shenjë e dobësisë. Por, nëse e ndjeni të qani, mos i mbani lotët. Lotët me të vërtet ju sjellin përfitime shëndetësore më shumë se sa që mendojmë.

Në këtë artikull keni mundësinë t’i mësoni përfitimet shëndetësore që i merrni nëse qani dhe nuk i mbani lotët brenda, raporto “Bright Side”.

Lirimi nga stresi

Një studim i bërë në vitin 2014 ka gjetur se të qarit i ndihmon njerëzit të qetësohen kur janë në një kohë stresuese dhe merr vetëm pak minuta për të aktivizuar këtë gjë.