ALOE VERA dhe vetitë magjike të saj

450

Bamirësitë e Aloe vera, efektet që jep ajo në lëkurën tonë, flokët, shëndetin etj.

Aloe vera në qytetërimet e lashta:

Laloès ose “bimë e pavdekësisë” për priftërinjtë e rangut të lartë. Në Egjiptin e lashtë, është një bimë e njohur të paktën që nga kohët më të lashta në të gjithë territoret e pushtuar të botës.

Ne gjejmë gjurmët e para të përdorimit terapeutik të aloe vera-s te Sumerianët, më vonë ishin egjiptianët që e kanë përdorur atë dhe e quajtën”bimë e pavdekësisë”; më pas ishte radha e kinezëve të eksperimentonin me Aloe vera-n  dhe më tej ishin hebrenjtë, grekët, romakët dhe indianët e Amerikës. Në 1851, Smith dhe Stenhouse identifikuan te bima një lëndë (princip) aktive, e cila u quajt nga shkenca aloinë; në sajë të këtij principi që përmban, bima gëzon të gjitha vetitë purgative  që njihen.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf