Alketa Tandili (Ajazi): Sytë, sëmundjet më të shpeshta dhe kurimi i tyre

2087

INTERVISTË/ Flet mjekja okuliste Alketa Tandili (Ajazi), QSUT

Sytë janë organe çift të njeriut, të cilët shërbejnë si një dritare midis shpirtit dhe ambientit të jashtëm. Ata mbledhin dritën e reflektuar nga objektet përreth dhe e transformojnë atë në sinjale elektrike për ta dërguar më pas në tru. Me anë të syve çdo ditë shohim dhe dallojmë numër të madh nuancash ngjyrash, me ndihmën e tyre po ashtu çdo ditë komunikojmë në shoqëri, shkruajmë, lexojmë, në përgjithësi i kryejmë të gjitha punët e përditshme. Por sytë si çdo organ tjetër preken nga probleme dhe sëmundje të ndryshme, të cilat mund të çojnë në dëmtime serioze të tyre. Për këtë do të na flasim më gjatë mjekja okuliste e klinikës së okulistikës së Qendrës Spitalore Universitare, Tiranë, Alketa Tandili.

A mund të na thoni shkurt se cilat janë sëmundjet që prekin më shpesh syrin?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf