Zilfo Muço: Ku je fshehur deputet ?!

372

PARET NUK I HA AS QENI BARI DO NA MBIJË TEK VARRI

Këtë mesazh përcjell Zilfo Muço në poezinë e tij .

 

KU JE FSHEHUR DEPUTET ?!

 Nga Zilfo Muço

Ky tërmet, tronditi botën

Ku je “fshehur “deputet

Për ata që të dhanë votën

Jepu vilën në bregdet

 

Në ke besë, a perëndi

Në vilë, shkon vec në pranverë

Kur derdh lotët, një fëmijë

Dhe paraja, nuk ka vlerë

 

Nga milionat, që ke hedhur

Nxirr nga xhepat , ca’ qindarka

Kujto lotët, që ke derdhur

Për një votë , nëpër fushata…

 

Detit vala i rënkon Fjalët,

nuk dalin nga goja

Nga dhimbja qeni loton

Kërkon, njerezit në rrënoja

 

Fjalët e një biznesmeni

Një fisnik, me gjak shqiptari

Paratë, nuk i ” ha” as qeni

Bari, do na mbijë te varri

 

Kudo qofsh o deputet

Dhuro pak në ditë të zeza

Emri tënd, në parlament

Të kujtohet, nëper breza