Unioni i Gjyqtarëve dënon skandalin: Distancohemi nga këto veprime të turpshme

115

Gazeta Telegraf/


Unioni i Gjyqtarëve ka reaguar gjithashtu për skandalin e
gjyqtarit Guximtar Boci, pas rastit të publikuar në emisionin “Stop” në Tv
Klan. Kreu i Gjykatës së Gjirokastrës, sipas denoncimit, i kërkon favore
seksuale një qytetareje e cila ka një çështje gjyqësore. Unioni në reagimin e
tyre thotë se distancohet nga këto veprime të turpshme.

Reagimi i plotë

Unioni distancohet nga këto veprime të turpshme dhe nxit organet
kompetente Prokurori dhe KLD të veprojnë për të zbardhur sa më shpejt ngjarjen
dhe për të marre masat përkatëse. Garantojmë publikun se shumica dërmuese e
gjyqtarëve nuk kanë asnjë lidhje me këto fenomene shumë të rrezikshme, të cilat
janë në kundërshtim flagrant me normat e etikes se gjyqtarit dhe moralit
shoqëror. Falënderojmë median për identifikimin e këtij rasti, i cili do të
shërbej për të përcaktuar qartë fajtorët dhe shmang përbaltjen përgjithësuese
të trupës së gjyqtarëve.