PD ‘dënon’ sulmet në Ankara e Berlin dhe i shpreh ngushëlllimet kancelares Merkel

160
Partia Demokratike dënon dy ngjarjet që ndodhën mbrëmjen e së hënës në Turqi dhe Gjermani.

“Vrasja e një diplomati në detyrë është një akt i rëndë që cënon thelbësisht atë çfarë kemi më shumë nevojë në këto kohë të veshtira, komunikimin dhe mirëkuptimin mes palëve”, thuhet në deklaratën që dënon vrasjen e ambasadorit rus në Ankara. 
Ndërsa në lidhje me sulmin me kamion në një treg në Berlin, Partia Demokratike në deklaratën e saj i shpreh ngushëllime kancelares Merkel dhe thotë se kjo valë terrori nuk do të thyejë dot shpirtin e qytetërimit tonë,.